Informace

Mizuna Zobrazit větší

Mizuna

Skladem

Plně dorostlá rostlina vytváří mohutnou vysokou růžici s několika růstovými vrcholy. Mizuna se hodí nejen do salátů, ale i na dušení, nebo jako špenát či příloha k pokrmům. Sklízí se jednotlivé listy nebo celé růžice. Listy jsou ceněny pro vysoký obsah vitamínu C, draslíku a vápníku a jsou také velmi dekorativní.

Více informací

Parametry

Obsah 1,60 g

Více informací

Typická japonská lahůdková zelenina s množstvím výhonků velmi jemné chuti vhodných do salátů, polévek či jako příloha k pokrmům nebo použitelných jako špenát. Je nenáročná na pěstování a je vhodná i pro zimní rychlení v truhlících.

Způsob výsevu:
spon 40 x 10 - 15 cm po 2 - 3 semenech (pro získání větších rostlin)

Vegetační doba:
30 - 60 dní od výsevu do sklizně

Přehled doby jarního, letního a podzimního výsevu a sklizně:
> výsev - březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen, listopad
> sklizeň - po cca 30 - 40 dnech

Přehled doby zimního výsevu a sklizně:
>
výsev - prosinec, leden, únor
> sklizeň - po cca 50 - 60 dnech