Skladem
Plně dorostlá rostlina vytváří mohutnou vysokou růžici s několika růstovými vrcholy. Mizuna se hodí nejen do salátů, ale i na dušení, nebo jako špenát či příloha k pokrmům. Sklízí se jednotlivé listy nebo celé růžice. Listy jsou ceněny pro vysoký obsah vitamínu C, draslíku a vápníku a jsou také velmi dekorativní.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Obsah | 1,60 g |
Typická japonská lahůdková zelenina s množstvím výhonků velmi jemné chuti vhodných do salátů, polévek či jako příloha k pokrmům nebo použitelných jako špenát. Je nenáročná na pěstování a je vhodná i pro zimní rychlení v truhlících.
Způsob výsevu:
spon 40 x 10 - 15 cm po 2 - 3 semenech (pro získání větších rostlin)
Vegetační doba:
30 - 60 dní od výsevu do sklizně
Přehled doby jarního, letního a podzimního výsevu a sklizně:
> výsev - březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen, listopad
> sklizeň - po cca 30 - 40 dnech
Přehled doby zimního výsevu a sklizně:
> výsev - prosinec, leden, únor
> sklizeň - po cca 50 - 60 dnech